Snart är vi tillbaka så att ni kan handla igen. Läs mer här.

Populära länkar


Kategorier

Gå till Ammunition
Hagel
Kula
Luftvapen
Startvapen
Avståndsmätare
Gå till Friluftsliv
Belysning
Friluftsmat
Grill & Eld
Mygg
Sitt- & Liggunderlag
Termosar
Vattenflaskor
Gå till Hand- och Tubkikare
Blaser
Bushnell
GPO
Hawke
Konus
Minox
Vortex
Gå till Zeiss
Handkikare
Tubkikare
Tillbehör
Tillbehör
Mörkerkikare
Gå till Handladdning
Hylsor
Krut
Gå till Kulor
Berger
Federal
Hornady
Lapua
Norma
North Fork
Sako
Speer
Tändhattar
Hylshantering
Kruthantering
Laddverktyg
Övrigt
Gå till HUND
Gå till Hundpejl & GPS
Hundpejl & Tillbehör
GPS-västar
Gå till Bilburar & Tillbehör
Hundburar
Biltillbehör
Gå till Hundfoder
Torrfoder
Våtfoder
Gå till Kosttillskott
Hud & Päls
Klor & Tassar
Leder & Muskler
Mage & Tarm
Mun & Tänder
Urinvägar
Återhämtning
Mat- & Vattenskålar
Gå till Hundgodis & Tugg
Hundgodis
Tuggben
Bajspåsar
Gå till Koppel, Selar & Halsband
Hundkoppel
Spårlinor
Hundselar
Hundhalsband
Gå till Hundkläder
Hundskor & Sockar
Regntäcken
Vintertäcken
Övrigt
Reflexer & Lampor
Hundträning
Hundleksaker
Hundbäddar
Pälsvård
Gå till Vård & Hälsa
Fästingar & Ohyra
Förband & Sårvård
Klor & Tassar
Hundkragar
Tandvård
Munkorgar
Rädsla & Oro
Öron & Ögon
Övrigt
Gå till Hörselskydd
Hörselskydd
Tillbehör
Gå till Jaktkläder
Barnkläder
Damasker
Damkläder
Fritidsbyxor
Fritidsjackor
Handskar
Impregnering & Tvätt
Jaktbyxor
Jaktjackor
Gå till Keps/Hattar
Mössor / Hattar
Kepsar
Livremmar/Hängslen
Regn
Skjortor
Strumpor
Tröjor
Underställ
Värmekläder / El
Västar
Gå till Jaktradio
Radioapparater
Kablar till öron
Kablar till hörselskydd
Bärselar
Antenner
Laddare & Batterier
Övrigt
Gå till Kamouflage
Huvud & Ansikte
Kamouflageställ
Övrigt
Gå till Kikarsikten
Gå till Mörkersikten
ATN Mörkersikten
Burris
Steiner
Sytong
Gå till Aimpoint
Aimpoint
Tillbehör
Reservdelar
Blaser
Bushnell
Burris
GPO
Gå till Hawke
Hawke Vantage
Hawke Endurance
Hawke Frontier
Hawke Tillbehör
Leupold
Meopta
Minox
Nikko Stirling
Steiner
Trijicon
Gå till Vortex
Kikarsikten
Rödpunktssikten
Tillbehör
Gå till Zeiss
Victory V8
Conquest V6
Conquest V4
LRP
Tillbehör
Gå till Tillbehör kikarsikten
- Contessa montage
- Ernst Apel montage
- Hawke montage
- Leupold montage
- Optilock montage
- Spuhr montage
- Warne montage
Linsskydd
Baser & Skenor
Weaver
Picatinny
Dovetail 11mm .22
Till Blaser
Till CZ Brno
Till Ruger
Till Sako
Till Tikka
Monteringstillbehör
Övrigt
Gå till Knivar, Yxor & Slakt
Barnknivar
Fällknivar
Jaktknivar
Multiverktyg
Slaktknivar
Slakttillbehör
Slipverktyg
Yxor
Gå till Kötthantering
Maskiner
Vakuum
Rök & Rökning
Övrigt
Gå till Ljuddämpare
A-Tec
aimSport
Ase Utra
Blaser
OTK
Stalon
Gå till Lockpipor & Bulvaner
Gå till Lockpipor
Fågel
Rådjur
Räv
Älg
Bulvaner
Gå till Luftvapen
Ammunition
Gå till Gevär
PCP-Gevär
Kolsyregevär
Luftgevär
Gå till Pistoler
Luftpistoler
Kolsyrepistoler
Skjutmål & Tavlor
Tillbehör
Gå till Pilbågar Slangbellor
Compoundbågar
Recurvebågar
Slangbellor
Tillbehör
Gå till Ryggsäckar & Väskor
Ryggsäckar & Väskor
Tillbehör
Gå till Skor
Kängor
Stövlar
Skovård
Gå till Vapen
Vapenpaket Färdiga
Begagnade vapen
Reservdelar
Verkstadsarbeten
VAPENREA
Gå till Benelli
Hagelgevär
Kulgevär
Pistoler
Tillbehör
Gå till Beretta
Hagelgevär
Kulgevär
Pistoler
Choker
Tillbehör
Gå till Blaser
Information
R8 med träkolv
R8 med syntetkolv
R8 - bygg din egen
K95
F3
F16
Kombivapen
Pipor
Ljuddämpare
Optik & Montage
Blaser Tillbehör
Chapuis
Gå till CZ Brno
Gevär
F.A.I.R.
Franchi
Hatsan
Howa
Huglu
Lynx
Manurhin
Gå till Mauser
M 18
M 12
M 98
Tillbehör
Ruger
Gå till Sako
Sako 90
Sako 85
Sako S20
Sako 100
Sako Quad
Sako TRG
Tillbehör - S20
Tillbehör - TRG
Gå till Sauer
Sauer 100
Sauer 101
Sauer 303
Sauer 404
Sauer Hagelgevär
Sauer Tillbehör
Savage Arms
Sig Sauer
Smith & Wesson
Gå till Tikka
Högergevär
Vänstergevär
Tillbehör
Gå till AR-15/10
Vapen
Optik
Tillbehör
Gå till Vapen- & Skyttetillbehör
Gå till Ben- & Skjutstöd
Benstöd
Skjutstöd
Skjutsäckar
Eftersökslampor
Gå till Fodral & Koffertar
Vapenfodral
Vapenkoffertar
Övrigt
Gå till Gevärskolvar
KKC
GRS
MDT
Hogue
WOOX
Klickpatron
Kolvkam & Bakkappor
Magasin
Montering & Verktyg
Patronhållare
Rekylbroms
Gå till Vapenremmar
Vapenremmar
Rembyglar
Gå till Vapenvård
Borstar
Boresnakes
Draglappar
Jaggar
Kopparlösare
Läskstänger
Rengöringsställ
Solvent
Stockolja
Super Lube
Vapenfett
Vapenolja
Tillbehör
Övningsskytte
Övrigt skyttetillbehör
Vapenskåp
Gå till Åtel
Lockmedel
Åtelbelysning
Åtelkameror & Larm
Tillbehör åtelkamera
Gå till Övrigt
Batterier
Presentartiklar
Rök & Rökning
Fällfångst
Trofésköldar
Vakuum
Övrigt
UTFÖRSÄLJNING

Varumärken

Alla Varumärken

Fördelar med oss

  • Inga avgifter
  • Gratis frakt över 899:-
  • Snabb leverans
  • KUNDSERVICE med riktiga jägare
  • Öppet köp returrätt 30 dagar
  • Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank
  • På nätet sedan
    2005
Produkten läggs i din varukorg
Produkten har lagts till i din varukorg

Personuppgifter / Integritetspolicy

1. Generellt
Denna policy avseende integritet och marknadsföring beskriver hur Nordiska Utsidangruppen AB, Org.nr. 559460-1535, Terminalvägen 21, 86136 Timrå, Västernorrlands län. (” Nordiska Utsidangruppen AB”, ”innefattar: Jakt.se, Fiske.se & Hund.se”, vi”) samlar in, använder, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter.

1.1 Integritetspolicyn gäller då Nordiska Utsidangruppen AB tillhandahåller tjänster och produkter i anslutning till köp, serviceärenden och övrig kontakt med Nordiska Utsidangruppen AB, såsom besök på webbplats. Integritetspolicyn gäller även den behandling av personuppgifter som görs inom ramen för innehav av Nordiska Utsidangruppen ABs konto.

1.2 Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi vill med denna Integritetspolicy visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning.

2. Personuppgiftsansvarig
Nordiska Utsidangruppen AB är personuppgiftsansvarig för Nordiska Utsidangruppen AB behandling av dina personuppgifter och ansvarar för att sådan behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning. Nordiska Utsidangruppen AB är även personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter inom ramen för innehav av Nordiska Utsidangruppen AB konto.

3. När behandlar vi dina personuppgifter?
3.1 För att du ska kunna besöka vår webbplats, köpa våra varor eller tjänster eller kontakta oss för service eller information måste vi samla in och behandla personuppgifter om dig.

3.2 Nordiska Utsidangruppen AB samlar in och behandlar personuppgifter om dig när du genomför ett köp på någon av våra webbplatser (Jakt.se, Fiske.se & Hund.se), använder dig av Nordiska Utsidangruppen AB support, besöker Nordiska Utsidangruppen AB webbplatser eller ett event som Nordiska Utsidangruppen AB anordnar eller när du på annat sätt har kontakt med Nordiska Utsidangruppen AB. Informationen som samlas in från dig vid bokningar och köp krävs för att du ska kunna ingå avtal med Nordiska Utsidangruppen AB och för att Nordiska Utsidangruppen AB ska kunna tillhandahålla sina tjänster och erbjudanden.

3.3 Om du är Kontoinnehavare samlar Nordiska Utsidangruppen AB in personuppgifter om dig som du lämnar vid din registrering av kontoinnehav. Nordiska Utsidangruppen AB samlar även in uppgifter om dig under tiden du är Kontoinnehavare inom ramen för ditt kontoinnehav, såsom din inköpshistorik, hur du interagerar med Nordiska Utsidangruppen AB webbplatser, vilka erbjudanden du varit intresserad av genom att läsa ett mail eller klicka på en länk. Nordiska Utsidangruppen AB behandlar även uppgifter som Nordiska Utsidangruppen AB från tid till annan ges tillgång till genom ditt Nordiska Utsidangruppen AB konto. Som Kontoinnehavare kan du när som helst uppdatera dina uppgifter genom att gå in på ”Mina sidor”.

3.4 Vi samlar även in och uppdaterar dina adressuppgifter via tredje parts tjänster för adressuppdatering.

4. Vilka personuppgifter samlar vi in och använder om dig?
4.1 För dig som är kund till Nordiska Utsidangruppen AB
De personuppgifter Nordiska Utsidangruppen AB samlar in och behandlar om dig i egenskap av kund som genomför köp och använder våra support-tjänster är:

  • Namn
  • Adress
  • Telefonnummer och e-post
  • Betalningsuppgifter
  • Kundnummer
  • IP-adress och information om din användning av Nordiska Utsidangruppen AB webbplats

4.2 För dig som är Kontoinnehavare
De personuppgifter Nordiska Utsidangruppen AB samlar in och behandlar om dig som är Kontoinnehavare är:

  • Namn och personnummer
  • Adress
  • Telefonnummer och e-post
  • Betalningsuppgifter
  • Kontoinformation
  • IP-adress och information om din användning av Nordiska Utsidangruppen AB webbplats
  • Information om vilka av våra varor eller erbjudanden du varit intresserad av, hur du interagerar med våra nyhetsbrev och vilka av våra event du anmält dig till
  • Uppgifter om dina inköp
  • Information om ditt kontoinnehav

5. Varför behandlar vi uppgifter om dig?
5.1 För dig som är kund till Nordiska Utsidangruppen AB
Nordiska Utsidangruppen AB behandlar dina personuppgifter för olika ändamål. Huvudsakligen behandlar Nordiska Utsidangruppen AB dina personuppgifter i syfte att:

  • Fullgöra våra förpliktelser gentemot dig som kund, såsom genomförande av köp, fakturering och tillhandahållande av support;
  • Möjliggöra allmän kundvård och kundservice, som för att besvara frågor och rätta felaktiga uppgifter;
  • Lämna information och rikta marknadsföring, per post, e-post, SMS/MMS samt telefon avseende Nordiska Utsidangruppen AB och utvalda samarbetspartners varor och tjänster;
  • Hantera kundförhållandet och tillhandahålla våra tjänster;
  • Ge dig relevant information och anpassade erbjudanden i nyhetsbrev samt på webben;
  • Bedöma vilka betalningsmetoder vi kan erbjuda dig, till exempel genom kreditbedömningar;
  • Förbättra vårt kunderbjudande, till exempel utveckling av tjänster, produkter och funktioner;
  • Förhindra bedrägerier och utföra riskhantering;
  • Följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar; samt
  • Uppgifterna kan även utgöra underlag för marknads- och kundanalyser, marknadsundersökningar, statistik, affärsuppföljning samt affärs- och metodutveckling relaterat till köp av varor och tjänster.

5.2 För dig som är Kontoinnehavare

Utöver uppräkningen ovan behandlar Nordiska Utsidangruppen AB personuppgifter om Kontoinnehavare även i syfte att:

  • Administrera kontoinnehavet;
  • Ge dig möjlighet att använda Kontoinnehavets fördelar såsom möjlighet att se orderhistorik, kunna uppdatera adressuppgifter själv etc.
  • Tillhandahålla specialerbjudanden;
  • Möjliggöra kommunikation med dig som Kontoinnehavare via post, e-post, telefon eller SMS/MMS; samt
  • Möjliggöra personliga erbjudanden, marknadsföring och eventinbjudningar via telefon, post, e-post samt SMS/MMS.

6. De lagliga grunderna för vår behandling av dina personuppgifter
6.1 Nordiska Utsidangruppen AB baserar behandlingen av dina personuppgifter på ett antal lagliga grunder. Dessa beskrivs i det här avsnittet.

6.2 Vi behandlar bland annat dina personuppgifter för att kunna fullgöra avtalet med dig som kund eller som Kontoinnehavare, såsom för att genomföra bokningar, köp och för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig som Kontoinnehavarare, såsom förenklad administration och orderhistorik. Med stöd av denna lagliga grund behandlar vi även uppgifter dig som Kontoinnehavare, såsom dina inköp, ditt beteende på vår hemsida, din interaktion med Nordiska Utsidangruppen AB samt ditt intresse av våra erbjudanden och produkter för att kunna fullgöra vårt åtagande att tillhandahålla dig personliga erbjudanden.

6.3 En del av den behandling av personuppgifter som vi utför baserar sig på en så kallad intresseavvägning. Detta gäller exempelvis den behandling vi utför för att kunna skicka erbjudanden till dig om våra varor och tjänster samt för att göra en begränsad segmentering av kunder, t.ex. baserat på totala inköpssummor. Nordiska Utsidangruppen AB behandlar inte känsliga personuppgifter med stöd av en intresseavvägning och utför ingen behandling som utgör profilering med stöd av en intresseavvägning.

6.4 I vissa fall kan Nordiska Utsidangruppen AB ha en rättslig förpliktelse att behandla dina personuppgifter. Detta gäller till exempel för den behandling av personuppgifter som vi utför för att kunna uppfylla bokföringslagens krav.

7. Sammanställning av vår personuppgiftsbehandling

Ändamål

Rättslig grund

Kategorier av personuppgifter

Lagringstid

För att administrera, utveckla och leverera våra varor och tjänster samt tillhandahålla support

Fullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor)

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post

  • Geografisk information

  • IP-adress, enhetsinformation, logginformation

Två år efter att du senast varit aktiv hos Nordiska Utsidangruppen AB, till exempel genom att handla hos oss eller kontakta vår kundtjänst

För att försäkra oss om att lagkrav efterlevs, såsom bokföringslagen

Rättslig förpliktelse

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post

  • Geografisk information

  • IP-adress, enhetsinformation, logginformation

Så länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag

För att marknadsföra Nordiska Utsidangruppen AB och våra samarbetspartners eller koncernbolags varor och tjänster genom post, e-post, telefon, SMS/MMS & Sociala Medier.

Intresseavvägning

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post

  • Geografisk information

  • IP-adress, enhetsinformation, logginformation

Två år efter att du senast varit aktiv hos Nordiska Utsidangruppen AB, till exempel genom att handla hos oss eller kontakta vår kundtjänst

För att administrera ditt kontoinnehav, ge dig möjlighet att få individanpassade erbjudanden samt möjliggöra riktad kommunikation via post, e-post, telefon eller SMS/MMS

Fullföljande av avtal om Nordiska Utsidangruppen AB konto (jakt.se, fiske.se & hund.se)

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post

  • Geografisk information

  • IP-adress, enhetsinformation, logginformation Betalningsuppgifter

  • Kundnummer

  • Information om hur du använder vår webb, om vilka av våra erbjudanden du varit intresserad av, vilka av våra nyhetsbrev du interagerat med och vilka av våra event du anmält dig till

  • Uppgifter om dina inköp

  • Information om ditt kontoinnehav

Så länge du har ett Nordiska Utsidangruppen AB konto (jakt.se, fiske.se & hund.se)


8. Profilering
8.1 Nordiska Utsidangruppen AB kan behandla dina personuppgifter genom profilering om du är Kontoinnehavare. Om du är Kontoinnehavare analyseras information om hur du använder vår webb, om vilka av våra varor, tjänster och erbjudanden du varit intresserad av, vilka av våra nyhetsbrev du interagerat med och vilka av våra event du anmält dig till, uppgifter om dina inköp och information om ditt kontoinnehav för att tillhandahålla dig erbjudanden som vi tror passar dig och för att bjuda in dig till event vi tror att du skulle vilja gå på.

8.2 Du kan närsomhelst invända mot behandling av personuppgifter genom profilering. Detta gör du genom att ringa Nordiska Utsidangruppen ABs kundtjänst eller genom att kontakta [email protected]. När Nordiska Utsidangruppen AB har mottagit din anmälan kommer Nordiska Utsidangruppen AB att upphöra med att behandla dina personuppgifter för detta ändamål.

9. Hur länge sparar vi uppgifter om dig?
9.1 Vi behåller dina personuppgifter så länge som nödvändigt för att uppfylla de ändamål som är uppställda i denna integritetspolicy (om inte en längre lagringsperiod är nödvändig enligt tillämplig lag). I allmänhet innebär det att vi kommer att behålla dina personuppgifter under den tid du innehar ditt konto. För personuppgifter relaterade till produktköp behåller vi dessa längre för att följa de lagliga skyldigheter vi har (såsom villkor uppställda enligt skatt- samt köplagar samt för garantiändamål).

9.2 Är du inaktiv i fem år tas all profilinformation och alla personuppgifter bort permanent från alla plattformar. Din köphistorik fortsätter att vara tillgänglig för oss efter att din profil har tagits bort, i enlighet med lagstadgade krav på datalagring av försäljnings-, skatte-, och garantiskäl. Har du frågor eller vill få tillgång till denna information ber vi dig kontakta oss.

10. Vem lämnar vi ut personuppgifter till?
10.1 Nordiska Utsidangruppen AB kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, såsom till Nordiska Utsidangruppen ABs koncernbolag och andra samarbetspartners samt leverantörer av kort- och kommunikationstjänster. Nordiska Utsidangruppen AB kan även komma att lämna ut dina uppgifter till företag som tillhandahåller tjänster för adressuppdateringar för att säkerställa att vi har rätt adressuppgifter till dig.

10.2 Tredje part som Nordiska Utsidangruppen AB lämnar ut information till eller på annat sätt tillhandahåller information om en kund eller Kontoinnehavare får endast använda informationen i syfte att sälja och marknadsföra Nordiska Utsidangruppen ABs och Nordiska Utsidangruppen ABs samarbetspartners och koncernbolags tjänster och produkter eller i syfte att leverera tjänster med anknytning till Nordiska Utsidangruppen ABs avtal med dig som kund eller Kontoinnehavare.

10.3 Personuppgifter kan vidare komma att lämnas ut av Nordiska Utsidangruppen AB om det är nödvändigt för att följa gällande lagkrav eller krav från myndigheter, för att tillvarata Nordiska Utsidangruppen ABs rättsliga intressen eller för att upptäcka, förebygga eller uppmärksamma bedrägerier och andra säkerhets- eller tekniska problem.

10.4 Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd till det.

11. Ändring av integritetspolicy
11.1 Nordiska Utsidangruppen AB har rätt att när som helst ändra Integritetspolicyn. Nordiska Utsidangruppen AB kommer att med rimlig varsel underrätta dig vid ändringar av Integritetspolicyn. Om du inte godtar ändringarna har du rätt att säga upp avtalet med Nordiska Utsidangruppen AB innan den ändrade Integritetspolicyn träder i kraft. Du säger upp avtalet genom att kontakta Nordiska Utsidangruppen AB på [email protected].

12. Skyddet av dina personuppgifter
Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Nordiska Utsidangruppen AB har därför vidtagit de säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter mot otillbörlig åtkomst, förändring och radering. Exempelvis sparas alla uppgifter om kunder samt Kontoinnehavare i en databas som är skyddad genom behörighetsstyrning och brandvägg.

13. Dina rättigheter
13.1 Nordiska Utsidangruppen AB ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning.

13.2 Nordiska Utsidangruppen AB kommer på din begäran eller på eget initiativ att rätta, avidentifiera, radera eller komplettera uppgifter som upptäcks vara felaktiga, ofullständiga eller missvisande.

13.3 Du har rätt att av begära
Tillgång till dina personuppgifter. Det innebär att du har rätt att begära ett registerutdrag över den behandling som vi genomför avseende dina personuppgifter. Du har även rätt att få en kopia av de personuppgifter som behandlas. Du har rätt att en gång per kalenderår, genom en skriftligt undertecknad ansökan, kostnadsfritt erhålla ett registerutdrag från om vilka personuppgifter som finns registrerade om dig, ändamålen med behandlingen och till vilka mottagare uppgifterna har lämnats eller ska lämnas ut. 

Du har även rätt att i registerutdraget få information om var uppgifterna har hämtats ifrån om personuppgifterna inte har samlats in från dig, förekomsten av automatiserat beslutsfattande (inklusive profilering) samt den förutsedda period under vilken uppgifterna kommer att lagras eller kriterierna som används för att fastställa denna period. 

Du har vidare rätt att i registerutdraget få information om dina övriga rättigheter som anges i denna punkt.
Rättelse av dina personuppgifter. Vi kommer på din begäran att så snabbt som möjligt rätta de felaktiga eller ofullständiga uppgifter vi behandlar om dig.
Radering av dina personuppgifter. Det innebär att du har rätt att begära att dina personuppgifter tas bort om de inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Det kan dock finnas lagkrav på att vi inte omedelbart får radera dina personuppgifter i exempelvis bokförings- och skattelagstiftning. Vi kommer då att avsluta den behandling som görs för andra ändamål än att följa lagstiftningen.

13.4 Nordiska Utsidangruppen AB kommer att underrätta varje mottagare till vilken personuppgifterna har lämnats ut enligt punkten 10 ovan om eventuella rättelser eller radering av uppgifter samt begränsning av behandling av uppgifter.

13.5 Du har rätt till dataportabilitet. Det innebär en rätt att under vissa förutsättningar få ut och överföra dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format till en annan personuppgiftsansvarig.

13.6 Du har rätt att invända mot personuppgiftsbehandling som utförs med stöd av en intresseavvägning. Om du invänder mot sådan behandling kommer vi enbart att fortsätta behandlingen om det finns berättigade skäl till behandlingen som väger tyngre än dina intressen.

13.7 Om du inte vill att behandlar dina personuppgifter för direktmarknadsföring har du alltid rätt att invända mot sådan behandling genom att skicka ett mail till [email protected]. När vi har mottagit din invändning kommer vi att upphöra med att behandla personuppgifterna för sådant marknadsföringsändamål.

13.8 Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

14. Information om Cookies
Nordiska Utsidangruppen AB, org. nr 559460-1535, vill genom denna policy informera dig om vår användning av cookies, pixlar och andra trackingverktyg (gemensamt ”Cookies”). Våra syften med användningen cookies är att vi ska kunna ge våra besökare en så bra service som möjligt, tillhandahålla en fungerande e-handel samt nyttja analys och annonsmöjligheter.

14.1 Vad är cookies och hur fungerar de?
En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Cookies kan göra det möjligt för hemsidan att komma ihåg några av dina handlingar och preferenser så att du inte behöver ange dem igen när du kommer tillbaka till hemsidan eller bläddrar från en sida till en annan. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Det finns två typer av cookies. 

Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. 

Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookien temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

14.2 Vad använder Nordiska Utsidangruppen AB cookies till?
Nordiska Utsidangruppen AB använder tre typer av cookies.

Nödvändiga cookies
Dessa cookies är nödvändiga för Hemsidans funktioner. Till exempel måste vi ha nödvändiga cookies för att varukorgar och betalningsmöjligheter ska fungera.

Cookies för bättre användarupplevelse
Dessa cookies samlar in information om hur du använder hemsidan, till exempel vilka sidor du besöker oftast och om du får felmeddelanden från hemsidan. Dessa cookies samlar dock inte in information som identifierar dig. All information som dessa cookies samlar in är anonymiserad. Syftet med dessa cookies är att förbättra hemsidans funktion. Dessa krävs bland annat för att vår chatfunktion ska fungera. De används även så att sortering i listor fungerar. Dessa cookies används endast om du samtycker till dem.

Cookies för marknadsföring
Dessa cookies används för att anpassa och leverera annonser som är relevanta för dig och dina intressen. De används också för att begränsa antalet gånger du ser en annons och hjälper oss att mäta effektiviteten av annonskampanjerna. De placeras vanligtvis av tredje parter med Nordiska Utsidangruppen tillstånd. Dessa cookies kommer ihåg att du har besökt hemsidan och denna information kan delas med andra mottagare såsom annonsörer. Dessa cookies används endast om du samtycker till dem. Vi använder även tredje parts cookies från Google Analytics för att analysera våra hemsideanvändares beteende på en anonym nivå.  Nordiska Utsidangruppen är personuppgiftsansvarig för användningen av Google Analytics på vår Hemsida. Google är separat personuppgiftsansvarig för behandlingen som sker genom deras egna cookies. Googles möjligheter att använda och dela information om ditt besök på vår hemsida är begränsade i enlighet med Google Analytics Terms of Service (http://www.google.com/analytics/terms/us.html) och Google Privacy Policy (http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/). Dessa cookies används endast om du samtycker till dem. Dessa cookies lagras i max 12 månader.

I alla de cookies vi använder sparas ingen personlig information.

Samtycke om cookies
I samband med att du går in på vår hemsida kommer du att bli tillfrågad om du samtycker till användningen av cookies som inte är nödvändiga. Genom att göra det samtycker du till användning av cookies i enlighet med denna policy. Du är inte skyldig att samtycka till användandet av dessa cookies för att komma åt hemsidan. Vissa tjänster och funktioner kräver dock användning av cookies och kan vara begränsade eller otillgängliga utan ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till cookies och analysverktyg genom att.

Om du vill radera cookies som är sparade sedan tidigare på din dator kan du hitta vägledning på samtliga webbläsares supportsidor.

15. Kontaktinformation
15.1 Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om denna Integritetspolicy, behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill begära ett registerutdrag.
 

  • Hittar du det billigare någon annanstans matchar vi priset
  • Klarna - faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank
  • Instabox
  • PostNord
© 2024 Nordiska Utsidangruppen AB  |  Telefon: 060-124 000  |  [email protected]