Personlig rådgivning
Noga utvalt sortiment
Snabb leverans
Kategorier
Produkten läggs i din varukorg

Produkten har lagts till i din varukorg
Fällkniven AB Fällkniven K1
Köp & prenumerera
För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på "KÖP"-knappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.
- Beskrivning
Fällkniven K1
Med denna kniv sätter Fällkniven AB återigen en ny världsstandard. För första gången används ett dyrbart specialstål i en serietillverkning av avancerade kockknivar. Fördelen med att använda ett specialstål är att bladet kan göras tunnare, lättare och styvare vilket leder till bättre precision och resultat i köket. Specialstålet VG10 gör att eggen håller skärpan mycket länge och det är förstås en särskild fördel om man arbetar professionellt.
Dagens K1 är nu i laminerat VG10 stål, kniven har med andra ord fått en uppgradering. I och med lamineringen får man en segare kniv som tål ännu lite mer påfrestning men behåller VG10:s egg egenskaper.
De har lagt särskild vikt vid skaftets utformning - greppet ska fylla handen väl utan att kännas klumpigt samt ha en sådan form att man upplever en trygghet i arbetet med kniven. Det uppnår de genom att tillverka skaftet i greppsäker Thermorungummi - ju bättre grepp, desto mindre tröttsamt för handen. Skaftet är dessutom lätt att hålla rent, inga räfflor eller fördjupningar. Den hygieniska aspekten är en viktig detalj för de som arbetar med mat på restauranger och matställen - och inte minst för deras kunder.
Tången går med nästan full bredd genom hela skaftet vilket ger stadga och styvhet åt kniven.
Fällkniven AB hävdar därför att mod. K1 är en av världens mest avancerade kockknivar och de uppmanar dig att unna dig denna vardagslyx. Observera dock - denna kniv lämpar sig inte för att skära i frusen mat eller hacka i ben med, det leder ofelbart till eggskador. Använd såg eller yxa/cleaver för dessa uppgifter. Bästa arbetsunderlag är träbrädor - de är mer hygieniska än plastbrädor, dessutom.
K1 är en modern, ergonomiskt designad kockkniv för den professionelle yrkesmannen. Det breda bladet ger en styvhet och stadga åt kniven vilket är en förutsättning för ett perfekt utfört arbete. Eggens utformning gör dessutom att kniven skär i båda riktningarna.
- Totallängd: 330 mm
- Bladlängd: 200 mm
- Bladbredd: 46 mm
- Bladtjocklek: 2,5 mm
- Stål: VG10
- Hårdhet: 59 HRC
- Skaftmaterial: Thermorun
Med denna kniv sätter Fällkniven AB återigen en ny världsstandard. För första gången används ett dyrbart specialstål i en serietillverkning av avancerade kockknivar. Fördelen med att använda ett specialstål är att bladet kan göras tunnare, lättare och styvare vilket leder till bättre precision och resultat i köket. Specialstålet VG10 gör att eggen håller skärpan mycket länge och det är förstås en särskild fördel om man arbetar professionellt.
Dagens K1 är nu i laminerat VG10 stål, kniven har med andra ord fått en uppgradering. I och med lamineringen får man en segare kniv som tål ännu lite mer påfrestning men behåller VG10:s egg egenskaper.
De har lagt särskild vikt vid skaftets utformning - greppet ska fylla handen väl utan att kännas klumpigt samt ha en sådan form att man upplever en trygghet i arbetet med kniven. Det uppnår de genom att tillverka skaftet i greppsäker Thermorungummi - ju bättre grepp, desto mindre tröttsamt för handen. Skaftet är dessutom lätt att hålla rent, inga räfflor eller fördjupningar. Den hygieniska aspekten är en viktig detalj för de som arbetar med mat på restauranger och matställen - och inte minst för deras kunder.
Tången går med nästan full bredd genom hela skaftet vilket ger stadga och styvhet åt kniven.
Fällkniven AB hävdar därför att mod. K1 är en av världens mest avancerade kockknivar och de uppmanar dig att unna dig denna vardagslyx. Observera dock - denna kniv lämpar sig inte för att skära i frusen mat eller hacka i ben med, det leder ofelbart till eggskador. Använd såg eller yxa/cleaver för dessa uppgifter. Bästa arbetsunderlag är träbrädor - de är mer hygieniska än plastbrädor, dessutom.
K1 är en modern, ergonomiskt designad kockkniv för den professionelle yrkesmannen. Det breda bladet ger en styvhet och stadga åt kniven vilket är en förutsättning för ett perfekt utfört arbete. Eggens utformning gör dessutom att kniven skär i båda riktningarna.
- Totallängd: 330 mm
- Bladlängd: 200 mm
- Bladbredd: 46 mm
- Bladtjocklek: 2,5 mm
- Stål: VG10
- Hårdhet: 59 HRC
- Skaftmaterial: Thermorun
- Fakta om produkten
- Prishistorik
Varumärke: