jakt
jaktbutikSveriges jaktsida och jaktbutik med allt för din jakt.
jaktsida
Vår jaktbutikVapenJaktforumJägartorgetOm Norrländska Vapenaffären ABKöpvillkorFrågor och svarKontakta ossLinje
Butiken
Kassa 0 VAROR | 0 kr | TILL KASSAN >> Kassa
Populärast just nu
Hund & Hundpejl
Hörselskydd
Jaktfilmer & Böcker
Jaktkläder
Jaktkläder - Dam
Jaktradio
Kamouflage
Kikare & Kikarsikten
Knivar, Yxor & Slakt
Lockpipor & Bulvaner
Ryggsäckar & Väskor
Skor
Vapen- & Skyttetillbehör
Vapenskåp
Övrigt
Vapen
Ammunition
Handladdning
Robert Salomonsson
Rea
Nyheter
Jakt.se rekommenderar

Hem > Knivar, Yxor & Slakt > Knivar > Fällkniven AB > Fällkniven A1

Fällkniven A1

Klicka här för större bild
Fällkniven A1
 
Fällkniven A1
Fällkniven A1
Fällkniven A1
Mer information om Fällkniven AB
Kunder som köpte denna produkt köpte även:
Eldstål, Armé-modell 90 mm
Skata
Lockpipa för järpe
 
Nu 1895 :-
Ord. pris 1990 :-
Antal:
Fällkniven A1

Med denna kniv sätts en ny världsstandard! Viktiga faktorer som teknisk design, ergonomi och ekonomi sammanfaller i mod. A1 och utgör därmed det främsta koncept som för närvarande finns att tillgå. Kniven passerar med bred marginal internationella, militära krav vad avser styrka, personsäkerhet och prisvärdhet, varför ingen annan kniv kan mäta sig med en A1 om man väger samman dessa tre faktorer.

Att göra en överlevnadskniv är en allvarlig sak, en människas liv kan hänga på dess funktion om något skulle gå snett. Fällkniven AB har använt mer än tio år för att forska fram de knivar, som fr o m 1995 används inom bl a det svenska försvaret. Det subarktiska klimat, som vintertid råder i stora delar av Sverige, har på ett avgörande sätt påverkat utformningen av dessa mycket speciella knivar - vintern är förvisso flaskhalsen för all överlevnad.

Mod. A1 representerar en helt ny filosofi vad gäller knivar för överlevnadsbruk, samtidigt som kniven kombinerar generationers erfarenheter med modern spjutspetsteknologi. Det behändiga men kraftfulla formatet, den genomtänkta designen, det utomordentligt starka stålet är bara några av de detaljer som gör att man verkligen kan lita på denna knivar. Vi lämnar därför två års garanti på kniven, avseende material- och fabrikationsfel. Den väl genomtänkta zytelslidan motsvarar även den högt ställda krav på funktion och tillförlitlighet.

Mod. A1 är en halvstor allroundkniv för mycket krävande uppgifter. Den kraftiga klingan tillverkas av ett hårt och segt laminerat specialstål som tål stora påfrestningar. Kniven går utmärkt att hugga med men fungerar självklart bra även till vardagliga sysslor tack vare det ergonomiskt väl utformade skaftet. Eftersom tången går med nästan full bredd genom hela skaftet, kan man slå på skaftets bakre del utan att detta går sönder. Mod A1 är ett helt vattenokänsligt koncept som fungerar lika bra i extrem kyla som i kvävande hetta.

Zytelslidor: Den nya formsprutade zytelslidan erbjuder en nätt, stark och säker kombination av egenskaper som borde vara väldigt attraktivt för alla användare.

- Totallängd: 280 mm
- Bladlängd: 160 mm
- Bladtjocklek: 6 mm
- Vikt: 305 gr
- Stål: Lam. VG10
- Hårdhet: 59 HRC
- Skaftmaterial: Kraton
- Slida: Zytel

Märke: Fällkniven AB
Artikelnr: 2565

<< Tillbaka
Fällkniven A1
1895 :-

Ase Utra SL6
Beretta Fickkniv Wood


  Butiken | Märken | Forum | Om oss | Köpvillkor | Frågor och svar | Kontakta oss